Festival Pau Casals

Del 29 de juliol al 12 d'agost de 2022

El Festival Pau Casals de Prada és un dels pocs festivals que va néixer d’una barreja inesperada d’una necessitat artística molt forta i de la posició apassionadament compromesa d'un humanista i artista excepcional. Fidel a l’esperit del seu creador, ofereix al costat dels grans mestres de la música de cambra la presentació de repertoris menys coneguts, clàssics o contemporanis.

Acull cada any solistes mundialment reconeguts. Sens dubte, un dels festivals existents més antics, és un dels més innovadors en la cerca de repertoris i de nous talents. Presenta també una acadèmia que acull estudiants de tots els continents, un concurs de composició obert als creadors de totes les escoles i orígens, i acull a Prada sessions de l’ECMA (Acadèmia Europea de Música de Cambra) cada any al novembre.

En cada edició tenen lloc de 40 a 45 actuacions articulades a l’entorn d’un tema que constitueix un itinerari original en el repertori clàssic i contemporani de la música de cambra: 35 concerts, la majoria a les 21 h, a l’abadia romànica de Sant Miquel de Cuixà, amb una acústica excepcional; dos o tres concerts a les 21 h a l’Església de Prada, que posseeix el retaule barroc més gran de França;10 concerts a les 17:30 h a les esglésies del Conflent, i nou concerts d’estudiants (entrada gratuïta). Tres o quatre conferències: trobades amb compositors com Krzysztof Penderecky i personalitats com Hubert Reeves (astrofísic), Harry Halbreich (musicòleg), etc.

El Festival Pau Casals també és un animador cultural i social al Conflent. En associació amb l’Escola de Música del Conflent i els establiments escolars del Conflent, el Festival Pau Casals organitza trobades amb els estudiants per fer-los descobrir la música de cambra.

El Festival 

Del 29 de juliol al 12 d'agost de 2022

Per reservar entrades i obtenir més informació sobre el festival podeu consultar el lloc web oficial del Festival Pau Casals.
Contacteu el +33 4 68 96 33 07 

El Festival Pau Casals a França i a l’estranger

Seguint l’exemple de Pau Casals, un dels primers grans concertistes que va recórrer el món, el festival es presenta també en gires i en residències a les grans sales internacionals, en concerts i en classes magistrals, convertint-se així en l'ambaixador musical de la seva vila i del seu país, així com de tots els que l'acompanyen en aquesta meravellosa aventura.

A França

El Festival Pau Casals té lloc a Prada cada any des del 1950 (excepte dues interrupcions) del 26 de juliol al 13 d'agost.

El Festival organitza també concerts a París, en el marc de la col·laboració entre la direcció del Théâtre des Champs-Élysées i el Festival. A aquest darrer se li han confiat una sèrie de concerts que tindran lloc al gener en la prestigiosa sala parisenca.

A l’estranger

La multiplicació de les prestacions del Festival Pau Casals a l'estranger i la intervenció de músics de totes les nacionalitats li ha permès estendre la seva xarxa i el seu renom. El Festival llueix així per tot el món, com el 2005, en què va ser convidat a un concert al conservatori de Maastricht, les classes magistrals als conservatoris de Pequín i de Xangai o fins i tot al 50è Festival Pablo de Puerto Rico.

Pau Casals, una consciència

Després de la Segona Guerra Mundial, Pau Casals s’amaga en el silenci i para de tocar, cosa que marcarà la història i la cultura catalana.

La música allunya l’odi en aquells que no tenen amor. Dona pau a aquells que no tenen repòs, consola els qui ploren.

[Pau Casals]

Amb un sentit polític i humanista admirable, Pau Casals va prendre, sense disparar cap tret, grans decisions a l’arribada del franquisme: faria callar el seu violoncel mentre Europa es trobés en mans de feixistes i no tornaria més a Espanya, a la seva Catalunya, mentre Franco exercís la dictadura. Només Bach podrà fer sortir a Pau Casals del silenci intractable amb què havia ensordit el món en deixar de tocar després de la Segona Guerra Mundial.