Universitat Catalana d'Estiu

La Universitat Catalana d'Estiu és des de fa més de cinquanta anys un espai de llibertat i de trobada d'estudiants, professors, professionals, polítics i assistents en general dels set territoris que conformen els Països Catalans: l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. Durant set dies Prada i la comarca del Conflent acullen una de les manifestacions culturals de més pes i projecció de Catalunya Nord i s'hi poden sentir tots els accents de la nostra parla.

 

Tothom hi és acollit: els més menuts fins a catorze anys van a l'Esplai, de quinze a disset anys van a la Universitat Jove, i de divuit en endavant (sense límit d'edat) participen als cursos, seminaris, jornades, tallers, debats, actes commemoratius, homenatges, excursions, espectacles de teatre, música clàssica, música tradicional, rock, cançó i cinema. Els que hi vénen per primera vegada hi tornen, i els que ja hi ha vingut saben què és sentir-se part dels Països Catalans, als peus de l'imponent Canigó.

La diferència amb altres campus universitaris d'estiu és que, durant set dies, els assistents comparteixen les classes universitàries del matí (de 9:00 a 12:00 h), els actes i commemoracions (de 12:00 a 13:00 h), els tallers (de 15:00 a 17:00 h), els debats (de 17:00 a 18:30 h), els espectacles (de 21:00 a 23:00 h), el cinema (de 23:00 a 00:30 h) i el bar musical (fins a les 2:00 h).

56a Universitat Catalana d'Estiu

PAÏSOS CATALANS: RESISTÈNCIA I SOCIETAT CIVIL DEMOCRÀTICA
Prada, del 17 al 23 d'agost del 2024

Llegiu el Diari de Prada (juny 2024)

Els cursos i conferències encara es podran impartir pràcticament sobre el dia lloc www.uce.cat.

Des de 1968, la Universitat Catalana d'Estiu organitza les seves jornades durant la segona quinzena d'agost. Al liceu Charles Renouvier la universitat acull més de mil participants (estudiants, professors, joves i vells, públic de tota mena i inclús, potser, a vosaltres).

Hi ha una àmplia oferta de cursos, seminaris, trobades lúdiques o d’alt nivell, tallers, conferències, debats, pel·lícules, concerts...

És l’ocasió per a la població de Prada d’acollir gent de tots els Països Catalans, i organitzar concerts gratuïts en català els vespres a la gran plaça de la República.

Contacte: + 33 4 68 96 10 84 / Trobareu el programa a: www.uce.cat