El Canigó, la muntanya sagrada dels catalans, té el seu punt més alt a 2.784 metres d’alçada i és un indret amb una gran tradició d'excursions i d'activitats en plena natura. El massís va ser declarat al juliol de 2012 Gran Paratge de França, i, actualment està reconegut com un espai natural excepcional. És per això que cal preservar-lo. Amb una gran diversitat de fauna i flora, ofereix als excursionistes que s’aventuren o no a pujar al cim, un espectacle extraordinari, on el  patrimoni històric juga un paper destacat, especialment l’art romànic que trobem a molts llocs d'interès turístic del Conflent.

Tant si opteu per recorre'l en bicicleta (elèctrica), a cavall d'un ase o a peu, el Canigó és un lloc únic que val la pena visitar, a més de ser un veritable pulmó de la Catalunya francesa.

I si voleu aprofitar més encara, podeu anar passejar amb el famós Tren Groc a partir de Vilafranca de Conflent, relaxar-vos en les nostres aigües calentes a Vernet o a Molig o també als Banys de Sant Tomàs.