Notícies

Les pistes son tancades per tots els vehicles motoritzats. Les empreses des 4X4 ja no son autoritzades a pujar sobre el massís. 

Precisions per l’accés als Cortalets : desprès d’una esllavissada, la pista del Llech es tancada a partir del refugi del Mas Malet (3h30 de caminada fins al Roc Mosquit, 5h del refugi dels Cortalets) fins a nou avís. Preferir l’accés des de Los Masos de Valmanya (3h30 de caminada fins al refugi dels Cortalets) o Fillols (pista de Balaig – 5h de caminada, o Col de les Voltes – 3h30 de caminada).


Accedir al cim del Canigó, caminant

L’extensió del massís del Canigó el converteix en un lloc excepcional per a les activitats de natura : senderisme, excursions a cavall o acompanyades d’ases, rutes en bicicleta elèctrica o també altres activitats son proposades al voltant del massís del Canigó.
Cada any, son milers de visitants que pugen a la muntanya del Canigó, per passejar fins i tot fins al cim. Tanmateix, l’ascensió del pic és considera com alta muntanya i per això és important de ser preparat, informat i ben equipat.
 

Marxeu amb tranquil·litat !

Professionals i apassionats de naturalesa, els acompanyants de muntanya us proposen varies activitats en plena natura per a descobrir les riqueses i les curiositats d’aquesta muntanya mítica a cada temporada de l’any. A la descoberta de la fauna, de la flora, del patrimoni i de les tradicions locals, al llarg de passejades, d’excursions o de treks, els acompanyants us conviden a l’experiència de la muntanya sagrada dels Catalans a través la natura, la geologia, el patrimoni i l’art.
 

Accés als refugis del canigó amb bicicleta de muntanya

Des dels pobles situat el peu del Canigó és possible arribar fins als refugis de Mariailles i de Cortalets en bicicleta de muntanya elèctrica a través de les històriques pistes del Llech, Balaig i de Mariailles. Però compte, fins i tot assistit l’ascensió pot ser tècnica i física. Es pot descarregar les rutes aqui.  
 

Marxeu al vostre ritme !

Per accedir al pic, cal comptar 1 a 2 dies segons el ritme de caminada i les condicions meteorològiques. El massís del Canigó disposa de varis refugis guardats que us permetran dormir en altitud abans de continuar l’ascensió. El bivac és tolerat a proximitat dels refugis en el lloc classificat del Canigó. L’acampament ha de ser fet a la posa del sol i desfet a la sortida del sol. El foc és autoritzat en els llocs previstos per aquesta finalitat. 

Per a més de confort, podeu privilegiar l’ascensió en dos dies, amb una caminada el primer dia i l’ascensió del pic el dia següent. Aquesta estada us permetrà emprenyar-vos de l’ambient d’un refugi de alta muntanya, que sigui al Xalet dels Cortalets o al Refugi de Mariailles.

Hi han diversos itineraris per accedir al cim del Canigó que és poden fer integralment caminant o una part en cotxe. Dos itineraris permetent als excursionistes entrenats d’accedir al cim en un dia.

Diversos itineraris permeten d'anar fins al Xalet dels Cortalets per fer l'ascensió del pic. S'ha de comptar entre 4 i 5 hores per anar fins al refugi, i 2h addicionals per accedir al pic. 
 

Les indicacions temporals presentes en els panells son indicatives perquè no tenen en compte els temps de parada i el ritme de caminada de cadascú.

L’ascensió del cim del Canigó sen una practica de alta muntanya necessita de ser un excursionista iniciat i preparat a caminar en muntanya sobretot quan el cim és nevat. Es important informar-se sobre les condicions meteorològiques abans de marxar (Météo France : 0899 71 02 66) i d'estar atent a l’evolució de les condicions climàtiques durant la pujada.
Dues càmeres instal·lades en els refugis us permeten veure en temps real.

Les condicions meteorològiques en el massís :

Equipament necessari

Botes de canya mitja o alta amb sola antilliscant, altímetre, brúixola, paravent, roba d’abric, barret o gorra, alguna cosa per beure i per menjar, protecció solar, una farmaciola de primers auxilis i imperativament el mapa IGN 1:25.000 - TOP 25 2349ET, que no es podrà reemplaçar pel document d'accés al cim del Canigó.

Hi ha l’opció de fer tot el recorregut acompanyats per professionals (acompanyants de mitja muntanya que tenen un diploma de l’Estat francès).
 
Accedir al massís en ase

Accedir al massís en ase

Teniu la possibilitat de fer excursions acompanyades d'ases. Us transportaran el material i els nens,  per tal de fer-vos descobrir diversos camins del massís. Els acompanyants de muntanya us proposen excursions eqüestres i animals de bast.

Decrets de la prefectura

L’accés a les pistes és reglamentat per decrets de la prefectura. Us convidem a llegir-los atentament per conèixer les condicions exactes de circulació.

Decret del 04/11/2019

Fins a un nou decret prefectoral, la circulació dels vehicles motoritzats es prohibida al public i 4x4 

  • Sobre la ruta del Llech, des del parking del Mas Malet i sobre la ruta del Balaig des del Col de Milleres.
  • Sobre la ruta del bosc de Mariailles més enllà del parking del Col de Jou.
Cap vehicle pot circular. les empreses de transport no funcionen.

Més informació en el web del Canigo Gran Site