Notícies

Precisions per l’accés als Cortalets : desprès d’una esllavissada, la pista del Llech es tancada a partir del refugi del Mas Malet (3h30 de caminada fins al Roc Mosquit, 5h del refugi dels Cortalets) fins a nou avís. Preferir l’accés des de Los Masos de Valmanya (3h30 de caminada fins al refugi dels Cortalets) o Fillols (pista de Balaig – 5h de caminada, o Col de les Voltes – 3h30 de caminada).


Accedir al cim del Canigó, caminant

L’extensió del massís del Canigó el converteix en un lloc idoni per a les activitats en plena natura : senderisme, excursions a cavall o acompanyades d’ases, rutes en bicicleta elèctrica o també altres activitats son proposades al voltant del massís del Canigó.
Cada any, son milers de visitants que pugen a la muntanya del Canigó, per passejar fins i tot fins al cim. Tanmateix, l’ascensió del pic és considera com alta muntanya i per això és important de ser preparat, informat i ben equipat.
 

Marxeu amb tranquil·litat !

Professionals i apassionats de naturalesa, els acompanyants de muntanya us proposen varies activitats en plena natura per a descobrir les riqueses i les curiositats d’aquesta muntanya mítica a cada temporada de l’any. A la descoberta de la fauna, de la flora, del patrimoni i de les tradicions locals, al llarg de passejades, d’excursions o de treks, els acompanyants us conviden a l’experiència de la muntanya sagrada dels Catalans a través la natura, la geologia, el patrimoni i l’art.
 

Marxeu al vostre ritme !

Per accedir al pic, cal comptar 1 a 2 dies segons el ritme de caminada i les condicions meteorològiques. El massís del Canigó disposa de varis refugis guardats que us permetran dormir en altitud abans de continuar l’ascensió. El bivac és tolerat a proximitat dels refugis en el lloc classificat del Canigó. L’acampament ha de ser fet a la posa del sol i desfet a la sortida del sol. El foc és autoritzat en els llocs previstos per aquesta finalitat. 

Per a més de confort, podeu privilegiar l’ascensió en dos dies, amb una caminada el primer dia i l’ascensió del pic el dia següent. Aquest sojorn us permetrà emprenyar-vos de l’ambient d’un refugi de alta muntanya, que sigui al Xalet dels Cortalets o al Refugi de Mariailles.

Hi han diversos itineraris per accedir al cim del Canigó que és poden fer integralment caminant o una part en cotxe. Dos itineraris permetent als excursionistes entrenats d’accedir al cim en un dia.

L’itinerari clàssic comença a l’Esquena d’Ase per accedir al Xalet dels Cortalets, i l’ascensió del pic. Comptar 4h30 d’ascensió per 1300m de desnivell. Un altre itinerari encara més apassionant s’acaba per unes escales de pedres, anomenat la Xemeneia. Comença al nivell del refugi de Mariailles que és troba desprès de 45 minuts de caminada des del pàrquing del Randé. Compteu 4h45 d’ascensió al total per un desnivell de 1300m. El conjunt d’aquests itineraris i les informacions practiques son disponibles en el document d’accés al cim del Canigó específic al Conflent.
 

Les indicacions temporals presentes en els taulers son indicatives perquè no tenen en compte els temps de parada i el ritme de caminada de cadascú.

L’ascensió del cim del Canigó sen practica de alta muntanya necessita de ser un excursionista iniciat i preparat a caminar en muntanya sobretot quan el cim és nevat. Es important informar-se sobre les condicions meteorològiques abans de marxar (Météo France : 0899 71 02 66) i de estar atent de l’evolució de les condicions climàtiques durant la pujada.
Dues càmeres instal·lades en els refugis us permeten veure en temps real.

Les condicions meteorològiques en el massís :

Equipament necessari

Botes de canya mitja o alta amb sola antilliscant, altímetre, brúixola, paravent, roba d’abric, barret o gorra, alguna cosa per beure i per menjar, protecció solar, una farmaciola de primers auxilis i imperativament el mapa IGN 1:25.000 - TOP 25 2349ET, que no es podrà reemplaçar pel document d'accés al cim del Canigó.

Hi ha l’opció de fer tot el recorregut acompanyats per professionals (acompanyants de mitja muntanya que tenen un diploma de l’Estat francès).
 
Accedir al massís en ase

Accedir al massís en ase

Teniu la possibilitat de fer excursions acompanyats d'ases. Us transportaran el material i els nens,  per tal d’ajudar-vos a descobrir diversos camins del massís. Els acompanyants de muntanya us proposen excursions eqüestres i animals de bast.
 

Canigó en 4x4

Es possible apropar-se del Canigó en 4x4 fins als refugis dels Cortalets o de Mariailles, gracies a taxis professionals. Son a la vostra disposició per portar-vos el més a prop, donar-vos consells i compartir amb vosaltres anècdotes i histories del massís tot i pujant fins al refugi.

Decrets de la prefectura

L’accés a les pistes és reglamentat per decrets de la prefectura. Us convidem a llegir-los atentament per conèixer les condicions exactes de circulació.

A partir del 25 de maig del 2019 inclòs, i fins al nou decret de la prefectura, s’autoritza la circulació i l'aparcament dels vehicles de motor per a totes les seves seccions situades al bosc de Canigó, domini forestal privat de l'Estat. subjecte al compliment d'aquestes disposicions, sobre la pista forestal de Llech i la pista forestal de Mariailles.

Disposicions especifiques a la pista forestal del Llech :

  • Circulació prohibida per temps de pluja i durant 24 hores desprès d’un episodi de pluja molt important
  • Circulació prohibida entre el pàrquing de l’Esquena d’Ase i el Coll dels Cortalets
  • Circulació prohibida entre el pàrquing del Mas Maler i el Coll dels Cortalets els dies 22 i 23 de juny del 2019 durant la regeneració de la flama
Disposicions especifiques a la pista forestal de Mariailles :
  • Circulació autoritzada fins al pàrquing situat a d’amunt del refugi de Mariailles del 25 de maig al 25 de juliol inclòs, i a partir del 2 de setembre de 2019.
  • Del 6 de juliol al 1 de setembre inclòs, circulació prohibida més Amunt del pàrquing del Randé.
Disposicions especifiques a la pista forestal de Balaig :
  • Circulació prohibida a partir de la barrera del pàrquing de Balaig.

Més informació a la pagina web de Canigó Grand Site