L’extensió del massís del Canigó el converteix en un lloc idoni per a les activitats en plena natura: caminades, excursions a cavall o en ase, rutes en bicicleta elèctrica, etc. Cada any, uns quants milers de visitants pugen a la muntanya del Canigó i alguns fins i tot arriben al cim. Tanmateix, l’ascensió es considera alta muntanya. Cal estar preparat, informat i ben equipat.

Accedir a peu al cim del Canigó

Hi ha diversos itineraris per accedir al cim del Canigó que es poden fer integralment a peu o una part en 4x4. L’itinerari més ràpid comença al refugi dels Cortalets, on es poden agafar 4x4. En canvi, el més apassionant s’acaba per una escala de pedra, anomenada la Xemeneia, que comença al nivell de Marialles. Els itineraris i la informació pràctica estan disponibles al document d'accés al cim del Canigó específic del Conflent.

Les indicacions provisionals que trobareu als panells són orientatives perquè no tenen en compte les aturades i el ritme de cadascú.

L’ascensió al cim del Canigó es considera alta muntanya, per tant, cal ser un excursionista expert i acostumat a caminar per la muntanya, sobretot si el cim està nevat. Cal que us informeu sobre les condicions meteorològiques abans de sortir (Météo France : +33 0899 71 02 66) i estar pendents de l’evolució del temps durant l’ascensió.

Equipament necessari 

Botes de canya mitja o alta amb sola antilliscant, altímetre, brúixola, paravent, roba d’abric, barret o gorra, alguna cosa per beure i per menjar, protecció solar, una farmaciola de primers auxilis i imperativament el mapa IGN 1:25.000 - TOP 25 2349ET, que no es podrà reemplaçar pel document d'accés al cim del Canigó.

Hi ha l’opció de fer tot el recorregut  acompanyats per professionals (acompanyants de mitja muntanya que tenen un diploma de l’Estat francès).

Accedir al massís en ase

El massís del Canigó, accessible a tothom

El 2005, la regió Llenguadoc-Rosselló i el Consell General dels Pirineus Orientals, amb el finançament del fons europeu LEADER, van donar suport a un projecte destinat a formar acompanyants de muntanya amb el certificat de qualificació Handisport i van adquirir 3 cadires tot terreny tirades per ases. També s’ofereix un servei de formació i localització de “joëlettes” (cadira de rodes tot terreny).

Accedir al massís en ase

Teniu la possibilitat de fer excursions acompanyats d'ases. Us transportaran el material i els nens,  per tal d’ajudar-vos a descobrir diversos camins del massís. 

Accedir al cim del Canigó en cotxe

L’accés al cim del Canigó està regulat i les pistes que porten als refugis dels Cortalets i de Marialles estan sotmesos als decrets de la Prefectura. Disposeu d'empreses de transport en 4x4 que estan autoritzades a circular per les pistes forestals durant tot el dia. Els conductors, bons coneixedors del país, us faran descobrir el massís d’una manera insòlita i segura. Possibilitat de transport de motxilles per als excursionistes.

Per arribar al cim del Canigó, es triga entre 2 i 4 dies, segons el ritme de la marxa, el mitjà de transport i les condicions meteorològiques. El massís del Canigó disposa de diversos refugis guardats on podreu fer nit/abans de seguir l’ascensió. Dins de l'àrea que forma part del Gran Paratge del Canigó està permès el bivac. L’acampada s’ha de fer quan es pongui el sol i s'ha de desmuntar a trenc d’alba.

Es permet fer foc als llocs previstos per aquesta finalitat.

El Gran Paratge del Canigó és un lloc natural excepcional. Ajudeu-nos a preservar-lo i no l’embruteu.

 

Ordres del govern civil

L’accés a les pistes es reglamentat per ordres del govern civil. Vos convidem a llegir-los atentament per conèixer totes les condicions exactes de circulació.
A partir del 5 de novembre 2018 inclòs, i fins a nou ordre del govern civil, la circulació dels vehicles motoritzats és prohibida al públic, en les vies del domini privat de l’Estat, en bosc del domini públic del Canigó, citades aquí sota :

  • La pista de Balaig, que va de la entrada en bosc del domini públic del Canigó (pàrquing) fins al Ras dels Cortalets.
  • La pista del Refugi dels Cortalets, que va el Ras dels Cortalets al xalet-hotel dels Cortalets.
  • La carretera forestal de Mariailles, que va del Coll de Jou fins a Mariailles.
  • La pista pastoral de La Llipodère que va de Mariailles fins a la creu de La Llipodère

Per raons d’obres de desenvolupament en una zona d’aparcament, el tancament és avançat al 15 d’octubre 2018 per la carretera forestal del Llech. La circulació dels vehicles motoritzats es doncs prohibida al públic a partir del refugi del Mas Malet i fins al Ras dels Cortalets.
Més informació en la pàgina web de Canigó Grand Site