
LA SENYERA
RESTAURANT
Els objectius del projecte són bonics:
Tot va començar a l’octubre de 2023, quan l’Oficina de Turisme Conflent Canigó va descobrir el projecte culinari “L’Eden” de l'Oficina de Turisme de La Grande‑Motte. Inspirats per aquesta iniciativa, vam idear una adaptació única per al nostre territori: el “Canigó al teu plat”.
Des de les primeres converses amb el xef Julien Blaya al març del 2024, l'entusiasme va ser immediat. El xocolater Frédéric Torres es va unir ràpidament a l'aventura, donant al projecte una dimensió encara més llaminera.
La idea? Crear motlles culinaris que reprodueixin el massís del Canigó, permetent als xefs i artesans de la regió oferir creacions gastronòmiques originals.
Després de mesos de recerca, proves i col·laboració amb Benjamin Malassingne, Agent a l'Agència d'Atracció Turística Amélie País Català i expert en impressió 3D, els primers prototips es van presentar al juny de 2024. El projecte es va estendre al conjunt del territori, reunint talents locals i mostrant el patrimoni culinari català d'una manera única.
Avui, gràcies a l’esforç col·lectiu i a una voluntat comuna de promoure el nostre terroir, el projecte culinari “2784 m” per la Taula del Canigó està a punt per ser presentat i compartit amb el gran públic i els professionals.
El projecte culinari “2784 m” per la Taula del Canigó ofereix una gamma de motlles culinaris inspirats en el massís del Canigó, pensats per realçar tant creacions dolces com salades. Tant per a xefs, artesans o aficionats a la cuina, aquests motlles aporten un toc únic i local als plats.
Motlles dissenyats per a professionals i gran públic.
Amb aquests motlles, cada creació és una veritable invitació a un viatge gastronòmic, combinant sabors locals amb un homenatge al patrimoni natural de Catalunya.
Aquest motlle està a la venda a la botiga de l’Oficina de turisme Conflent Canigó a un preu de 66 euros. Un nombre llaminer, un homenatge al nostre preciós departament dels Pirineus Orientals.
Amb només 400 motlles a la venda, no dubtis a demanar el teu.
![]()
Vaig comprar el 2784m molt convençuda que seria un èxit rotund, i efectivament així va ser : la primera vegada que vaig fer un pastís amb el motlle del Canigó, el vaig portar al casa dels meus tiets, a Barcelona. El meu tiet estava tan content de veure el Canigó en forma de pastís que va treure un llibre de la seva biblioteca i es va posar a recitar el poema èpic Canigó de Jacint Verdaguer. Des de llavors l'he presentat vàries vegades quan hem organitzat àpats amb la família i els amics i sempre ha sorprès a tothom gratament, ningú s'ho espera! I és que aquest 4784m est increïble!
Cada porció representa un cim del Canigó, oferint una experiència gastronòmica tant estètica com saborosa.
Pensat per a xocolaters, aquest motlle permet realitzar subjecte de xocolata fidels al relleu del massiu.
Aquest motlle ofereix una sèrie de sis pics alineats, perfectes per a un tast per compartir... o no, un model ideal per a una variació de sabors.
Un format en miniatura per a degustacions elegants i un subtil homenatge al cim del Canigó.
Si ets un professional de la restauració amb seu al Conflent, a l'Alt Vallespir o al Vallespir i si vols comprar un o més d'aquests motlles, posa’t en contacte amb la Kateleen a l'Oficina de Turisme Conflent Canigó (tel.: +33 4 68 05 41 02). Caldrà signar una carta d’implicació per participar a l'aventura d'aquest projecte culinari.
Ja et fa venir ganes de trobar el Canigó al teu plat? Una mica més de paciència... Aviat, els millors restaurants de la regió oferiran creacions gourmet inspirades en la nostra emblemàtica muntanya.
Restaurants, pastisseries artesanals, xocolaters apassionats… Els nostres xefs i artesans locals accepten el repte de realçar els sabors del País Català amb receptes exclusives que el motlle 2784 m dona vida.
Ja sigui un entremet delicat, una refinada rajola de xocolata o un postre signatura amb cítrics del Conflent, per exemple, cada tros serà una veritable invitació al viatge.
Segueix-nos a les xarxes socials a Facebook i Instagram per ser els primers a descobrir aquests nous llocs imprescindibles.