Situada als peus del Canigó i al bell mig del Parc Natural Regional del Pirineu català, Vernet us permet gaudir de les seves termes i d'una gran oferta d'activitats relacionades amb la natura. El seu nucli vell, el barri de les termes i els nombrosos camins que l'envolten conviden a relaxar-se i a la descoberta de tradicions.

El poble de Vernet

Situat al bell mig del Conflent, Vernet és alhora un poble termal i una destinació de turisme rural (compta amb el segell Station verte que reconeix la seva oferta d'activitats relacionades amb la natura). Amb una llarga història, aquest poble antic, erigit a l’Edat Mitjana, ha sabut conservar d’aquesta època el castell, l’església i els seus carrerons florits, que us transportaran al poble actual. A la part baixa de la població, al llarg de les ribes del Cadí podreu admirar l'empremta de la belle Epoque, com el Casino o l’Hotel de Portugal. Vernet, que antigament es coneixia com el "Paradís del Pirineu", va veure passar molts aristòcrates anglesos, entre ells l’autor del  Llibre de la junglaRudyard KIPLING, que es va inspirar en aquest poble per enriquir la seva obra.

PER QUÈ NEVA A VERNET?
La llegenda de Sant Saturnià de Rudyard Kipling (16 de març de 1911)

Vernet està ubicat en un entorn ben resguardat als peus del Canigó i per això és un lloc de pas per pujar al cim del Canigó. Cal destacar el seu jardí botànic, amb més de 2.000 arbres y 320 espècies singulars. Aquesta regió, marcada per la història, sap combinar a la perfecció el descans, les activitats esportives, recreatives i a l’aire lliure, per respondre a tots els gustos.

La bellesa i la pau del poble, l’acollida  i el seu ventall d'activitats , sedueixen des de fa més d’un segle les famílies que busquen tranquil·litat i aire pur, excursionistes, esportistes, banyistes i amants del patrimoni natural, arquitectònic i cultural. Vernet és el punt de partida del popular campionat del Canigó, que té lloc el primer diumenge d’agost i que reuneix corredors i excursionistes (dissabte) que surten a conquerir el cim del Canigó. 

Les termes de Vernet

Les termes de Vernet, l’únic balneari de gestió familiar del departament dels Pirineus Orientals, han sabut preservar generació rere generació el seu caràcter autèntic i acollidor. Tot el personal ha aconseguit mantenir aquesta senya d’identitat oferint una atenció distingida als banyistes. 
Des de l’arribada, cada usuari rep una atenció personalitzada, per ajudar a triar els tractaments que puguin afavorir més el seu benestar. És per això que les diferents zones duen noms de flors, per tal que tothom pugui orientar-se fàcilment per les termes.

Les virtuts de les aigües sulfuroses

Les ja demostrades virtuts de les aigües sulfuroses sòdiques del cor del Canigó permeten:

  • Una cura al centre termal, que tracta les afeccions de les vies respiratòries i els reumatismes. Podreu gaudir d’una estada reparadora gràcies al personal mèdic qualificat i l’ambient acollidor i familiar. Es tracta d’un centre reconegut pel sistema de seguretat social francès.
  • Al spa Les sources de la forme , podreu gaudir de massatges, saunes, banys trucs, piscines d’aigua termal calenta, que sigui per una tarda, un cap de setmana o una setmana... sense oblidar les sessions a les sales de gimnàstica i musculació, per trobar l’equilibri i el to muscular, en un ambient acollidor, ideal per relaxar-se.

La gamma Vitherma

Elaborada a partir de l’aigua termal dels Banys de Vernet, la gamma de productes cosmètics biològics Vitherma és coneguda per les seves virtuts calmants i cicatritzants. Descobriu tots els productes, des de l’aigua de joventut fins a la crema hidratant, a la pàgina web oficial de Vitherma o als punts de venda de l’espai benestar de les Termes de Vernet i a la farmàcia Fouard de Vernet.

 

Més informació