El Tren Groc no circularà entre el 27 de febrer i el 28 d'abril de 2023, per obres.


Per a una experiència òptima, et convidem a reservar la teva entrada online.

“El Canari”

 

El Tren Groc símbol de la Catalunya del Nord que porta amb orgull els colors sang i or, i també anomenat “el Canari”, uneix Vilafranca de Conflent amb la Tor de Querol. Tot i que inicialment es va construir per acabar amb l’aïllament dels altiplans catalans, avui dia ofereix una experiència única als viatgers que hi pugen per descobrir el Conflent, la Cerdanya i el territori del Parc Natural Regional del Pirineu català. D’estació en estació, descobrireu la vall de la Tet, els paisatges muntanyosos, els altiplans cerdans, i també llocs culturals excepcionals i llocs naturals ideals per fer-hi excursions.

El Tren Groc a l'hivern a 5 €

Aprofita el viatge per només 5 € per viatjar a bord del llegendari Tren Groc a l'hivern! Viatja a bord del Train Jaune a l'hivern i aprofita una tarifa especial de 5 € per viatge del 12 de desembre de 2022 al 26 de febrer de 2023! L'oferta és vàlida des de i cap a totes les estacions situades entre Villefranche-Vernet-les-Bains i Latour-de-Carol-Enveitg. Bon saber: • Nombre de places limitat • Oferta vàlida exclusivament per al dia i el tren indicat al teu bitllet • Oferta no bescanviable, reemborsable fins al dia abans de la sortida pel canal de compra amb una deducció del 10%.

El Tren Groc, una proesa tècnica

Construïda al principi del segle, la línia ferroviària del Tren Groc tenia l’objectiu d’unir els altiplans catalans amb la resta del departament. Els primers treballs es van dur a terme el 1903 i van permetre comunicar Vilafranca de Conflent amb Montlluís a partir de 1910. La línia definitiva, que arribava fins a la Tor de Querol, es va acabar el 1927. Per construir aquesta via, van caler ni més ni menys que sis-centes cinquanta obres d’enginyeria, entre les quals dinou túnels i dos ponts de gran envergadura: el viaducte de Séjourné i el pont suspès Gisclard (a 65 metres d'alçada). D’aquesta manera, el Tren Groc s’integra perfectament en el terreny per on circula. 
Actualment, el Tren Groc té un ús turístic i transporta prop de 400.000 passatgers l'any.

Viatjar amb el Tren Groc


Descobrireu paisatges de muntanya excepcionals i gaudireu d'unes vistes panoràmiques, sobretot a l’estiu, gràcies als vagons oberts. Aquesta línia ferroviària de seixanta-tres quilòmetres enllaça vint-i-dues estacions, entre les quals trobem la més alta de la via fèrria de França, Bolquera, a 1.596 metres d’alçada. Així doncs, amb una velocitat màxima de 55 quilòmetres l’hora, el Tren Groc passa d’una altitud de 427 metres a 1.231. D’aqueta manera, podreu gaudir de l'entorn i del relleu on passa el Canari.

A les Oficines de Turisme hi trobareu tot allò que cal saber-ne i els horaris, imprescindibles per poder agafar aquest sorprenent mitjà de transport. 

Possibilitat de portar les bicicletes al tren amb un reservacion en el lloc web. Preus per a gossos a partir de 7€.