La SNCF informa els seus usuaris que la línia del Tren Groc estarà tancada del 28 de setembre al 23 d'octubre inclòs, per obres.


“El Canari”

El Tren Groc símbol de la Catalunya del Nord que porta amb orgull els colors sang i or, i també anomenat “el Canari”, uneix Vilafranca de Conflent amb la Tor de Querol. Tot i que inicialment es va construir per acabar amb l’aïllament dels altiplans catalans, avui dia ofereix una experiència única als viatgers que hi pugen per descobrir el Conflent, la Cerdanya i el territori del Parc Natural Regional del Pirineu català. D’estació en estació, descobrireu la vall de la Tet, els paisatges muntanyosos, els altiplans cerdans, i també llocs culturals excepcionals i llocs naturals ideals per fer-hi excursions.

El Tren Groc, una proesa tècnica

Construïda al principi del segle, la línia ferroviària del Tren Groc tenia l’objectiu d’unir els altiplans catalans amb la resta del departament. Els primers treballs es van dur a terme el 1903 i van permetre comunicar Vilafranca de Conflent amb Montlluís a partir de 1910. La línia definitiva, que arribava fins a la Tor de Querol, es va acabar el 1927. Per construir aquesta via, van caler ni més ni menys que sis-centes cinquanta obres d’enginyeria, entre les quals dinou túnels i dos ponts de gran envergadura: el viaducte de Séjourné i el pont suspès Gisclard (a 65 metres d'alçada). D’aquesta manera, el Tren Groc s’integra perfectament en el terreny per on circula. 
Actualment, el Tren Groc té un ús turístic i transporta prop de 400.000 passatgers l'any.

Viatjar amb el Tren Groc

 

El plaçament sera lliure pero sera obligatori de portar la mascara i respectar els gestos de barrera.

Oferta especial web, amb un preu únic de 5€ sigui quina sigui l'estació de sortida i d'origen, vàlid per un trajecte, es a dir 10€ l'anada i tornada.
De 24 a 48 hores d’antelació. Places limitades. No hi ha accés al vagó obert
 https://www.oui.sncf/

Podeu agafar els vostres bitllets a l’estació de Villefranche-de-Conflent / Vernet-les-Bains a preus que exclouen les promocions per accedir al cotxe obert. El mateix dia només. 


Descobrireu paisatges de muntanya excepcionals i gaudireu d'unes vistes panoràmiques, sobretot a l’estiu, gràcies als vagons oberts. 

Aquesta línia ferroviària de seixanta-tres quilòmetres enllaça vint-i-dues estacions, entre les quals trobem la més alta de la via fèrria de França, Bolquera, a 1.596 metres d’alçada. Així doncs, amb una velocitat màxima de 55 quilòmetres l’hora, el Tren Groc passa d’una altitud de 427 metres a 1.231. D’aqueta manera, podreu gaudir de l'entorn i del relleu on passa el Canari.

A les Oficines de Turisme hi trobareu tot allò que cal saber-ne i els horaris, imprescindibles per poder agafar aquest sorprenent mitjà de transport. 

Quant a més informació referent a les tarifes i els horaris, podeu trucar a l'estació de Vilafranca de Conflent al  +33 4 68 96 63 62 o entrant a la pàgina web https://www.oui.sncf/

Recomanació

A l'estiu, el nombre de passatgers que agafen el Tren Groc és molt elevat, per tant, us recomanem que us presenteu a l'estació mitja hora abans de la sortida per comprar el bitllet.