Al peu del Munt Canigó, en la confluència del Conflent, Pau Casals l’arquer de la pau , trobà refugi… Com ell, d’altres artistes s’instalaran en aquest bressol dels Pirineus o passaran en residencia ; com a casa de George-Daniel de Monfreid a Corneilla de Conflent o encara a casa de Jacques Canetti a Eus.
El Conflent terra d’attracció –potser tenia en compte al ferro del Canigó ?...
Aquí, l’inspiració sorgeix al revolt dels camins, en la contemplació dels corrents d’aigua i dels paisatges.
Moltes obres d’inspiració diverses han nascut en aquest territori a les tradicions i a les habilitats tradicionals ben marcades. Signades de noms famosos com els de Raoul Dufy, Boris Vian, Roger Heargraves, Cali… Els nostres artistes : Autor, compositor, dissenyador, pintor, escultor, arquitecte, poeta, cantor, desinteressats per l’èxit o gratificats de « Mestre » són al cor de la nostra historia, tots impresos d’una mateixa claredat, la de transposar cadascun en llur temps la bondat d’aquesta terra d’artistes.
La bondat, perquè els Artesans d’art fa molt de temps qu’han tirat la matèria creativa de les entranyes d’aquesta terra.
Han nascut de llur habilitat : les joies de granat, les escultures arquitectòniques de marbre rosa, o les ferreteries forjades del ferro noble del Canigó.
Segueixin-nos al descobriment d’aquesta terra d’artistes…
53
53  résultats
Le plus grand choix pour préparer votre séjour
Liste
Carte