Els amants del patrimoni i els apassionats de la història heu de fer una parada obligatòria a Vilafranca de Conflent. Però no tan sols perquè la ciutat fortificada per Vauban és avui un dels Pobles Més Bells de França, sinó també perquè comprèn tres llocs declarats patrimoni mundial de la UNESCO com a part del sistema defensiu Vauban: les muralles, el Fort Libèria i la cova Bastera.

Vilafranca de Conflent és una ciutadella que ofereix un viatge únic a través de la història: des de l’ascensió del fort pel túnel de 1.000 esglaons, a la descoberta de les muralles i les seves llegendes, passant per la visita de la cova Bastera. A més a més, durant la temporada alta aquests espais s'omplen d'artesans, afegint més encant a aquesta visita. 

A pocs quilòmetres de Vilafranca de Conflent, podreu descobrir Vernet, una de les estacions termals del Conflent i poble amb encant situat als peus del Canigó. Vilafranca de Conflent és també el punt de partida del cèlebre Tren Groc, emblema de la Catalunya del Nord.