Festival de cinema organitzat per Ciné-Rencontres

Del 15 al 22 de juliol de 2023

En una cruïlla entre el cinema de repertori i l’inèdit, el festival aplega durant vuit dies els talents del cinema i el públic a l'entorn de Carte Blanche, selecció de pel·lícules amb convidats, preestrenes i projeccions inèdites del Festival de Cannes, competició de curtmetratges i cinema de territori.

La vocació de Ciné-Rencontres de Prades és treballar per una millor distribució de pel·lícules per autors. Prometedora de credibilitat, el seu festival internacional de cinema se celebra cada estiu des de 1959 als peus del Pirineu català.

 www.cine-rencontre.orginfos@cine-rencontres.org

Història

Des de la creació el 1959 a l’empara de René Clair i Pau Casals –presidents d’honor– el Festival ofereix als cinèfils de tot França, i al públic català, retrospectives de directors, d’actors o de temàtiques. Les Rencontres Cinématographiques Internationales es van convertir en Ciné-Rencontres el 1996.

El Festival Internacional de Cinema de Prada es va crear el 1959, cosa que el converteix en el festival de cinema més antic de França després de Canes. Al llarg de la seva història, el festival es manté fidel a una determinada idea del cinema i a una manera de mostrar-lo. En un marc de convivència, al peu del Canigó, muntanya sagrada dels catalans, el festival ha acollit a més de 1200 convidats prestigiosos, i ha vist passar més de 180 000 assistents durant la tercera setmana de juliol.

Els objectius generals del festival de Prada són treballar per a una millor difusió i accessibilitat de les pel·lícules d’autor, acompanyant les obres amb els seus directors, i en presència d’actors, productors, crítics... valorar els joves cineastes, fer possibles les trobades entre el públic i els professionals del cinema, i promoure aquesta transmissió en un esperit de convivència i de proximitat que és molt apreciat pel nostre comitè de padrinatge presidit pel director Robert Guédiguian.

Han vingut a Prada...

François Truffaut, Roman Polanski, Joseph Losey, Marguerite Duras, Bernadette Lafont, Fabrice Luchini, André Dussolier, Chantal Ackerman, Louis Malle, Michel Deville, Bernardo Bertolucci, Raoul Ruiz, Jeanne Labrune, Bertrand Tavernier, Robert Guediguian, Ariane Ascaride, Solveig Anspach, Sandrine Bonnaire, Patrice Leconte, Jean-Pierre Mocky, Jean-Paul Rappeneau, Mamad Haghighat, Claire Denis, Mahamat Saleh Haroun, Jane Birkin, Michel Piccoli, Lucas Belvaux, Dominique Blanc, Jean-Pierre Darroussin, Michel Ciment, Denis Lavant... i un ventall de pel·lícules que van d’obres mestres del patrimoni fins a pel·lícules inèdites sovint presents en preestrena.

Els Ciné-Rencontres de Prada volen ser un lloc i un moment de pas, pas d'experiències, de cineastes i d’espectadors, i de relleus...