A prop de Prada, trobareu un dels quatre Pobles més Bells de França, Eus. És un poble de pedra atípic, molt apreciat pels artistes, a més de ser un lloc ideal per passejar-s’hi amb la família, gaudint d’una vista panoràmica del Canigó.

El poble d’Eus

Situat a dalt d’un turó granític, Eus és un dels pobles de França que gaudeix de més sol. Antigament fortificada, aquesta població està dominada per la seva imponent església del segle XVIII, l’església de Sant Vicenç, construïda a sobre de l’antic castell en ruïnes. En èpoques passadesaquest antic emplaçament defensiu va servir per combatre els francesos al segle XVI i l'exèrcit espanyol al XVIII. Des de l’església, podreu recórrer els carrerons costeruts de pedres d’aquest poble de vianants. La millor manera de descobrir els artesans, els artistes i les botigues locals que en fan en un dels pobles més bells de França.

Cada any, veniu a admirar els presseguers en flor des de la vila d’Eus. A la primavera el poble ofereix una magnífica vista sobre els camps de presseguers amb el Canigó de fons, un espectacle magnífic.

Visites imprescindibles d’Eus

  • L’església de Sant Vicenç;
  • La capella romànica de baix;
  • El Museu de la Solana (tradicions populars);
  • Visita guiada del poble.