Trobada a peu al punt de partida de Fillols

Ascens en grup fins al pic del Canigó

12 i 13 de juny 2021

El cap de setmana precedent la Sant Juan, els habitants dels pobles al voltant del Canigó pugen feixines de fusta al pic. Seran cremats el dia abans de la Sant Juan amb la flama de l’any passat conservada a Perpinyà. Seguiu aquesta marxa en la pista de Balaig, acompanyats d’ases i de trobadors, i arribeu als Cortalets. Passareu un moment fort de tradicions i de compartir molt agradable.

Aquesta famosa « Trobada » té lloc el cap de setmana abans de la Sant-Joan. En aquesta ocasió, millers de guardians de la « Flama del Canigó”, que tenen molta tirada per als seus costums, es reuneixen en un atmosfera que sols els iniciats poden descriure. Poc importa el temps, que plogui, que venti o que nevi, la calor d’aquest moment precís és incommensurable. Un sol i únic objectiu anima aquest col·lectiu espontani : portar les seves feixines al famós pic del Canigó. 

Cadascú s’hi troba perquè també és la festa de l’amistat. Aquesta nit, no hi ha ni jove, ni vell, ni animadors ni espectadors. Només hi han guardians de tradicions vivint junts en el mateix país i alegrant-se d’aquestes reencontres. A més a més, per la Trobada, cadascú en el seu poble ha ajudat. La feixina que serà portada al pic serà la del poble, porta el seu nom, serà exposada a les vistes, o a l’ajuntament, o en un lloc ha on passa la gent (botiga o altre).

Consells pràctics


Les reserves per al refugi dels Cortalets es poden fer a partir del 15 de març de cada any, les places estan molt demanades.
No es pot circular en cotxe per les pistes que pugen al refugi (excepte amb autorització especial per als representants dels pobles de Catalunya, màxim 100 vehicles). L'ideal és pujar a peu.
Accés pràctic per venir: Per raons de seguretat i de gestió de la freqüentació. relacionades amb la Trobada i Sant Joan, la pista del Llech que porta a deu minuts del refugi serà tancada a partir del: Mas Malet Períodes

Pàgina web de la Trobada del Canigó per a les autoritzacions dels vehicles :

+ 33 (0) 4 68 96 45 86
contact@canigo-grandsite.fr