Pasqua 2024 villafranca de Conflent

Festa dels Gegants  

Cap de setmana de Pasqua a Vilafranca de Conflent

Aquí al Conflent diu la tradició que, durant les festes de Pasqua, la ciutat de Vilafranca de Conflent és habitada pels gegants. Grans personatges que sovint representen reis i reines d'abans, com el comte Guillem-Ramon de Cerdanya i la seva esposa Sança de Barcelona, la parella fundadora de la ciutat el 1090.

Grups de gegants vinguts de França i de Catalunya: els geganters que guien o porten els gegants, i els músics, grallers, que marquen el ritme de la desfilada al so d’instruments tradicionals com la gralla, el flabiol, el tamborí i el sac de gemecs. Un ambient festiu i sobretot un ambient típicament català, petits i grans en guardaran un record únic.

Durant tres dies Vilafranca organitza nombroses animacions, com la tradicional cerca d’ous a la ciutat, per a continuació degustar-los amb el rom cremat (rom flamejat amb espècies). El diumenge hi ha la cercavila dels gegants amb la música de la cobla pels carrerons. I el dilluns de Pasqua es fa l’Aplec a la Mare de Déu de Vida, pelegrinatge a l'ermita dels penya-segats de marbre rosa, 40 min a peu. 

Informacions : antena de Vilafrance de Conflent / + 33 (0)4 68 05 41 02

 3 DIES DE FESTA :

- Dissabte : goig dels ous de xocolat i ron-cremat (16:00 - 23:00)
- Diumenge : trobada gegantera (10:00 -12:00) (15:30 - 17:30)
- Dilluns : aplec de Notre Dame de Vie (10:30) i concert a la esglesia (16:00)