Distingida amb el segell d’un dels Pobles Més Bells de França, Vilafranca de Conflent és també una ciutat medieval fortificada per Vauban amb tres espais declarats patrimoni mundial de la UNESCO. En aquest sentit, Vilafranca de Conflent és una visita imprescindible d’aquesta zona per a tots els amants de l’obra de Vauban i del patrimoni, sense oblidar la ciutat i els seus carrerons de pedra, plens d'encant

 

La ciutat fortificada de Vilafranca de Conflent

Aquesta antiga ciutat mercantil, capital del Conflent, ha conservat belles empremtes de la seva història i la seva condició d’emplaçament defensiu. Gràcies a la seva riquesa patrimonial, Vilafranca de Conflent és un dels cinquanta llocs més visitats de França.

Podreu visitar les muralles i la torre de la Vegueria, construïdes pel comte de Cerdanya el segle XI, reforçades més tard per les fortificacions de Vauban el segle XVII i el Fort Libèria, inclosos recentment al patrimoni mundial de la UNESCO, i també els negocis i les cases de notables i rics comerciants, l’església romànica de Sant Jaume i el seu ric mobiliari. Ben a prop, podreu visitar les coves Canaletes, Grans Canaletes i Bastera, també declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO com a part del sistema defensiu Vauban.

L’autenticitat d’aquesta ciutat medieval fa que sigui un lloc predilecte per al desenvolupament de l’activitat artesanal i comercial.

Vilafranca de Conflent és també el punt de partida del Tren Groc, símbol de la Catalunya del Nord. Aquesta autèntica proesa tècnica, que porta amb orgull els colors sang i or, antigament permetia enllaçar els altiplans cerdans amb la resta del departament. Avui el Tren Groc és un emblema turístic sorprenent que no podeu deixar de visitar.

Les visites imprescindibles de Vilafranca de Conflent