Viatjar en el Tren Groc o “el Canari” és fer un viatge inesperat i inoblidable al cor del Pirineu Oriental i del Conflent. Durant els 63 km d’aquesta línia ferroviària, descobrireu paisatges excepcionals, sobretot a l’estiu, gràcies als vagons oberts i els llocs impressionants, ja que el Tren Groc enllaça vint-i-dues estacions que uneixen els altiplans cerdans amb Vilafranca de Conflent. 

El Tren Groc, un símbol

El Tren Groc, símbol de la Catalunya del Nord que porta amb orgull els colors sang i or, i també anomenat “el Canari”, uneix Vilafranca de Conflent amb la Tor de Querol. Tot i que inicialment es va construir per acabar amb l’aïllament dels altiplans catalans, avui dia ofereix una experiència única als viatgers que hi pugen per descobrir el Conflent, la Cerdanya i el territori del Parc Natural Regional del Pirineu català. D’estació en estació, descobrireu la vall de la Tet, els paisatges muntanyosos, els altiplans cerdans, i també llocs culturals excepcionals i llocs naturals ideals per fer-hi excursions.

Visitar amb el Tren Groc

Antigament, el Tren Groc s'emprava pel transport de mercaderies, però avui té un ús turístic i transporta prop de 400.000 passatgers l'any.

Si voleu més informació sobre aquesta proesa tècnica, podeu consular la pàgina que està dedicada a aquest símbol català.

Viatjar amb el Tren Groc. Informació pràctica

El Tren Groc uneix Vilafranca de Conflent amb la Tor de Querol i arriba fins a l'estació més alta de França, Bolquera.

El Tren Groc, que circula tot l'any, té com a punt de partida Vilafranca de Conflent.

A les Oficines de Turisme hi trobareu tot allò que cal saber-ne i els horaris, imprescindibles per poder agafar aquest sorprenent mitjà de transport.

Quant a les tarifes i els horaris, també podeu posar-vos directament en contacte amb la SNCF (companyia de ferrocarrils francesa) trucant al +33 (0) 800 886 091 (telèfon gratuït), a l'estació de Vilafranca de Conflent al  +33 (0)4 68 96 63 62 o entrant a la pàgina web www.TER-sncf.com .

Recomanació

A l'estiu, el nombre de passatgers que agafen el Tren Groc és molt elevat, per tant, us recomanem que us presenteu a l'estació mitja hora abans de la sortida per comprar el bitllet, perquè no es poden fer reserves.

Documents descarregables