El Conflent, que compta amb una important xarxa de rius, és un veritable paradís per als aficionats a la pesca i els amants de la natura. L’aigua és omnipresent, hi ha una gran quatitat de peixos i el sol sempre és present al bell mig de paisatges sumptuosos. La truita comuna n’és la reina i també el garant de la qualitat de l’aigua

La pràctica de la pesca i el medi ambient

Les aigües cristal·lines, les cascades platejades, els rius, els llacs de muntanya i l'estany ens permeten practicar, tant si som debutants com experts, diversos tipus de pesca: mosca, flotador, al toc, amb cullereta, amb cucs, etc.

L'estany de Prada o la presa de Vinçà es presten a la iniciació o a la pesca en família, mentre que els esportistes prefereixen la pesca al riu. S'han creat itineraris de pesca sense mort al riu Tet que combinen l’esport, la natura i el lleure. 

 

Christophe Idre, un campió

Prada és el bressol un campió en la matèria, Christophe Idre, que va fer el seu aprenentatge al riu Tet i va començar a competir als 17 anys. Membre de l’Agrupació de Pescadors Esportius del Conflent, s'incorpora a l’equip de França el 1998. El 2003 es va proclamar campió de França i durant diversos anys serà el primer pescador esportiu de mosca de França en la categoria PSM (equivalent a l’ATP dels tennistes). Va ser seleccionat dotze vegades amb l’equip de França per participar en els campionats d’Europa i del món, cosa que li va permetre guanyar l’or quatre vegades i viatjar per Europa, Nova Zelanda i Austràlia.          

Actualment, Christophe Idre transmet la seva passió i els seus coneixements als joves, i segueix de prop les noves promeses.

Una pesca controlada

l’Ajuntament de Vinçà, s’encarrega de la gestió dels medis aquàtics següents:

  • El riu Tet, des del pont d’Eus fins a la presa
  • L'estany de les Escomes
  • El riu Lentillà
  • El riu Llec
  • El riu Glorianes

L’associació repobla cada any, d’abril a juny, els tres rius.

Informació  

Federació departamental del Pirineu Oriental per la pesca i la protecció dels medis aquàtics
Route Départementale
66170 MILLAS
Tel. +33 (0)4 68 66 88 38
Lloc web

AAPMA
43 Route de Rigarda
66320 VINCA
Tel. +33 (0)4 68 05 85 08