Preparar l'estiu de 2017 amb els esdeveniments més importants de Conflent

 

Festa de Sant Joan

El 23 juny 2017 tots els municipis de la Conflent

la festa de les llums de Sant Joan, se celebra el solstici d'estiu i amistat, és una tradició de la ciutat català récente.Chaque envia la seva delegació al cim del Canigó diumenge abans de Sant Joan. La banda va amb ella un feix de llenya en nom del poble que es diposita al voltant de la creu del Canigó.

Es la flama encesa el 1964 a Perpinyà Castillet Joseph i Jean Deloncle Iglesis Cercle de Young, utilitzant una lupa enfocant els raigs del sol a les branques d'olivera i llorer recollit des del jardí Verdaguer, que inflama el joc del Canigó juny 22 a la mitjanit. Aquesta mateixa crida des de llavors va mantenir la Castillet està muntat a la part superior de Canigó amb la finalitat de ser regenerat.

Es baixa llavors als pobles de Catalunya on se celebra la seva arribada.

Aquest festival s'acompanya d'un ram de Sant Joan comprèn quatre herbes específiques van recollir el matí del 23. Tradicionalment serà una peça de fusta de noguera, l'herba de Sant Joan una altra, una tercera raïm de gat immortal i. Aquests paquets de vegades encara s'aferren a habitatges portes per a la bona sort i la felicitat a la casa. Molts catalans que fan encara, tot i que el veritable "recepta" s'oblida una mica.

Festa de Sant Pere

del 22 de juny a la 25 de de juny de 2017 Prades

Celebrar amb els habitants de Prades, la festa del sant patró de l'església, Sant Pere. Per a aquesta ocasió, la ciutat es va tornar sang i l'or a través de la combinació de Casal del Conflent. Vostè tindrà dret a la famosa correfocs, Castellers ,jocs de força, la bola i el folklore català, vagant pels Gegants i una altra més boja animacions un a l'altre! Així que l'any que ve.

Dies Romanes

del 4 al 9 de juliol de 2017 l'Abadia de Saint Michel Cuxa

Romanç Dies són una sessió d'una setmana al juliol. El programa alterna dies de conferències a l'abadia de Saint-Michel Cuixà per especialistes, acadèmics i investigadors, i recorreguts pels principals edificis romànics de Rosselló i en les regions veïnes: Catalunya, Llenguadoc. Els dies s'organitzen al voltant d'un tema en particular, que il·lustra la relació entre les arts i la societat a la desena, onzena o dotzena segles. El programa es va establir sota la responsabilitat d'un Comitè Científic internacional.

Contacte: MC CHARLET +33 (0)4 68 96 27 40 / +33 (0)6 22 82 65 18

http://www.cuxa.org - courrier@cuxa.org

Festa nacional de França

14 de juliol de 2017

En motiu de la festa nacional, els municipis del Conflent organitzen un gran nombre d’activitats (focs artificials, desfilades, etc.).

Festival internacional de cinema Ciné-Rencontres de Prades 

Del 15 al 23 de juliol de 2017

El festival, a mig camí entre el cinema de repertori i de l'inèdit, aplega durant 8 dies talents del cinema i el públic al voltant de grans films. Projeccions escollides pels artistes convidats, selecció de pel·lícules relacionades amb els convidats, preestrenes i films inèdits del Festival de Canes, competició de curtmetratges i cinema vinculat al territori.

Al cinema Le Lido, 174 avenue du Général De Gaulle, 66500 PRADA.

+33 (0)4 68 05 20 47  infos@cine-rencontres.org  - www.cine-rencontres.org

Festival Pablo Casals 

Del 26 de juliol al 13 d’agost de 2017

El Festival Pablo Casals de Prada va néixer l'any 1950 gràcies al cèlebre violoncel·lista català Pau Casals, que va reunir al seu voltant els músics més importants del seu temps (C. Haskil, M. Horszowski, R. Serkin, I. Stern, J. Szigeti, Y. Menuhin…). En el marc sumptuós d’aquest massís dels Pirineus, el Festival Pablo Casals ha esdevingut una cita imprescindible de la música de cambra.

Informació i reserves: +33 (0)4 68 96 33 07 o a la pàgina web www.prades-festival-casals.com